西班牙苏维耶塔幼儿园扩建

2017-01-10 10:12:35来源:网络收集作者:匿名人点击

分享
Spain Zubieta nursery expansion设计方:EstudioUrgari
位置:西班牙
分类:教育建筑
内容:实景照片成本:353.358,36 €
图片:12张
摄影师:Jorge Allende西班牙苏维耶塔幼儿园扩建-1这是由EstudioUrgari设计的苏维耶塔幼儿园扩建。该项目受圣塞巴斯蒂安市政厅的委托,要求增加课室数量,解决因临时课室与饭堂各种预制模块引起的施工质量问题。该项目的挑战在于:整合扩建物语现状建筑、农村景观;改善建筑的功能和能源效率;提供一个可识别性的建筑形象;一个学期的施工工程限期。设计方案提出了一个毗邻的木质建筑体,坐落于现状建筑的长边一侧,仅一层。屋顶的倾斜布局、立面上不同高度的窗户的组合,以及不同大小、不同深浅的绿色遮阳木质饰面等工具,成功地将设计概念落实。 译者:筑龙网艾比 The project to build an extension on to the nursery school in Zubieta (IkastolaZubieta) was designed at the request of Donostia-San Sebastian City Council, given the need to increase the number of classrooms and solve the construction and quality deficiencies displayed by the various prefabricated modules where classes were being given on a temporary basis and where the dining room was located. The challenges that the project needed to address were as follows: to integrate the intervention into the existing building and the rural landscape in which it is located; to improve the functionality and energy efficiency of the building; to provide the whole with an image allowing it to be easily identified as an ikastola (Basque-medium school) or school for children; to limit the completion of the work to one school term. The solution proposed called for an adjoining timber unit positioned along the length of the existing building with a profile of one floor only. The arrangement of pitches for the roofs and the combination of windows on the façade at various heights, and in various sizes and colours in shades of green and the timber finish were the tools that succeeded in turning the idea of the project into reality. The design and layout of gaps addresses the aim of providing a high degree of natural light, and splashing the timber volumes with elements of colour at different heights allows the children to have lines of sight through them. The exterior cladding of the roof comprises light-grey metal sheets, thus giving the roof a sense of lightness and light and providing it with a neutral character within the urban environment. The porches at the entrance to the buildings are formed by the roof itself as it continues its own fractured profile, and by the two vertical wall sections where the slats of the timber panels open, thus creating a visible filter. The distribution proposed for the ground plan allows systematised, off-site construction to be carried out to address the need to complete the works as quickly as possible, between September and December. That is why, apart from the foundations, nearly all the units of the works are prefabricated, with the use of prefabricated CLT panels a distinctive feature. These panels form façades, interior partitions, roofing and exterior cladding. They are made to measure off-site, which means that the actual on-site execution can take advantage of easy assembly and be carried out in a fast and systematised way.西班牙苏维耶塔幼儿园扩建-2西班牙苏维耶塔幼儿园扩建外部实景图西班牙苏维耶塔幼儿园扩建-3西班牙苏维耶塔幼儿园扩建外部实景图西班牙苏维耶塔幼儿园扩建-4西班牙苏维耶塔幼儿园扩建外部实景图西班牙苏维耶塔幼儿园扩建-5西班牙苏维耶塔幼儿园扩建外部实景图西班牙苏维耶塔幼儿园扩建-6西班牙苏维耶塔幼儿园扩建外部实景图西班牙苏维耶塔幼儿园扩建-7西班牙苏维耶塔幼儿园扩建外部实景图西班牙苏维耶塔幼儿园扩建-8西班牙苏维耶塔幼儿园扩建外部实景图西班牙苏维耶塔幼儿园扩建-9西班牙苏维耶塔幼儿园扩建内部实景图西班牙苏维耶塔幼儿园扩建-10西班牙苏维耶塔幼儿园扩建平面图西班牙苏维耶塔幼儿园扩建-11西班牙苏维耶塔幼儿园扩建剖面图西班牙苏维耶塔幼儿园扩建-12西班牙苏维耶塔幼儿园扩建剖面图

最新文章

123

最新摄影

微信扫一扫

第七城市微信公众平台